Ezt a titkos összetevőt add a burgonya főzővizéhez, hogy a sült krumplid minden falatban a legroppanósabb élményt nyújtsa!


A sült krumpli igazi mesterművé válik, amikor roppanós, aranysárga héjjal borítja a lágy, ízletes belsejét. Ha beleharapsz, a puha textúra minden falatnál elvarázsol. Ahhoz, hogy elkerüld a nedves, puhány végeredményt, érdemes egy kis trükköt bevetni: szórd a burgonya főzővizébe ezt az egyszerű hozzávalót! A napi tippünk segít, hogy a sült krumpli mindig sikerüljön!

A sült krumplit nem kérdés, hogy egytől egyig mindenki szereti, hibátlan elkészítése azonban már nem egy problémát vet fel. Vastag vagy vékony hasábokra vágjuk? Esetleg kockákra, karikákra, szirmokra? Na és hogyan lesz ropogós kívül, és lágy belül? Utóbbi, állagbeli kérdés okozza általában a legnagyobb fejtörést. Különböző tippek állnak rendelkezésünkre, mi azonban most egy bizonyosat szeretnénk kiragadni, amit már a burgonya főzésekor be kell vetnünk:

Tedd különlegessé az ételeidet egy megfizethető és sokoldalú konyhai csodával... a klasszikus szódabikarbónával! Ez a régóta ismert alapanyag nemcsak a sütésben, hanem a főzés során is remek segítőtárs lehet.

A sült krumpli ropogósságának titka abban rejlik, hogy sikeresen eltávolítjuk a felesleges keményítőt, ami a krumpliból kioldódik. Ez a felesleg ugyanis könnyedén a nem kívánt, puha textúrát eredményezheti.

Related posts