Fedezd fel, hogyan varázsolhatod el az ünnepi asztalt egy igazi különlegességgel, a puncsos-vaníliás szelettel! Ez a sütemény nemcsak ízletes, hanem a látványával is elbűvöl mindenkit. Készülj fel egy felejthetetlen ízutazásra, ahol a puncs krémes édesség


1. Először is, állítsuk a sütőt 180 °C-ra, majd készítsünk elő egy tepsit, amelyet sütőpapírral bélelünk ki. A tésztához kezdjük a tojások szétválasztásával, és verjük kemény habbá a fehérjéket. Közben a tojássárgákat keverjük össze alaposan a cukorral, majd a lisztet óvatosan forgassuk össze a kakaóporral.

2. A lisztes keveréket a tojássárgás masszához adjuk és elkeverjük. Hozzáöntjük és óvatosan elkeverjük benne a tojáshabot is, majd a tésztát az előkészített tepsibe simítjuk, az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 15-20 percen keresztül sütjük. Amikor kész, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 lapba vágjuk.

3. A kétféle krém elkészítéséhez először a pudingokat külön-külön simára keverjük egy kevés tejjel és a cukorral. Ezután hozzáadjuk a maradék tejet, és folyamatos keverés mellett sűrű, krémes állagúra főzzük. Amint elkészült, levesszük a tűzről, és hagyjuk, hogy a pudingok teljesen kihűljenek.

4. A vajakat külön-külön habosra keverjük, hogy könnyű és levegős állagot kapjunk. Az egyik adaghoz hozzáadjuk a puncsos pudingot, a másikhoz pedig a vaníliásat, majd géppel alaposan összedolgozzuk őket. Az alsó tésztalapot megkenjük a puncsos krémmel, ezt követően rátesszük a középső lapot. Erre jön a vaníliás krém, amit egyenletesen eloszlatunk, végül pedig befedjük a legfelső tésztalappal.

5. A tetejére a csokoládét felolvasztjuk, majd egyenletesen a legfelső tésztalapra simítjuk. A süteményt hűtőbe tesszük néhány órára, amíg a krémek megdermednek, majd szeletelve tálaljuk.

A receptért hálás köszönetünket fejezzük ki Méjszáros Erzsébetnek!

Related posts