A Pavlova torta egy igazi ínycsiklandó desszert, amelyet a légies meringue és a friss gyümölcsök harmóniája jellemez. Ezt a különleges édességet Anna Pavlova, a híres balerina tiszteletére alkották, és azóta világszerte népszerűvé vált. A torta alapja e


Nigellától merítettem inspirációt, már jó ideje. Annyira vonzó és ínycsiklandó volt, hogy a fagyasztóban heverő tojásfehérjék láttán elhatároztam, hogy elkészítem. A torta, amit láttok a képen, a recept háromszoros mennyiségéből készült. Mivel nem tudtam pontosan, mennyi tojásfehérjém volt, így spontán módon állt össze a finomság. Külön köszönet Boginak és a többieknek a képért! Gyerekkoromban nem igazán szerettem a habcsókot, és azt hittem, hogy ez is hasonló lesz. Azonban amikor először megsütöttem, szinte alig tudtam megállni, hogy ne egyem meg a tortát a tejszín és a gyümölcs nélkül. Kívül ropogós, belül viszont puha és selymes... Ráadásul nagyon egyszerű és költséghatékony. A barátnőmnél légkeveréses sütőben is kipróbáltuk, és azt mondhatom, hogy úgy is remekül sikerül. A hab a sütőben egy kicsit elterül, ezért amikor halmozzuk, érdemes ezzel számolni.

Related posts