A Balatonnál most egy különleges ínycsiklandó újdonsággal találkozhatunk: tücsökfagyi! Ez a különleges desszert a világon elsőként érkezett a magyar tó partjára, és garantáltan új élményeket kínál a fagyiszerető látogatóknak. A természetes alapanyagokból


Újabb fagylaltkülönlegességet álmodott meg Pálfi Attila, a balatonmáriafürdői Vitorlás Fagyizó kreatív cukrásza, aki "Ciripella" néven megalkotta a tücsökfagyit - írta meg a Sonline.

Tavaly nyáron, egy csillagfényes éjszaka, éjfél körüli órákban, a Balaton partján, egy különös ötlet született meg bennem. A víz hívogató simogatása és a szúnyogok zümmögése közepette vágyakoztam valami igazán különlegesre, ami a magyar tengerhez kötődhet. A szúnyogok hadát elűzve, eszembe jutott a merész gondolat: mi lenne, ha szúnyogfagyit készítenék? Ám hamar rá kellett jönnöm, hogy az Európai Unió szabályai szerint csupán négyféle rovar engedélyezett az emberi fogyasztásra, így a szúnyog sajnos nem jöhetett szóba. Végül a választásom a tücsökre esett, és így született meg a tücsökfagyi ötlete, amely egyedülálló, izgalmas ízélményt ígér.

- mondta a balatoni cukrász.

Németországban már fellelhetőek rovarliszttel készült finomságok, de az egész tücsök formájában tálalt verzió most úgy tűnik, hogy csak a Vitorlás Fagyizóban érhető el. A Ciripella fagylalt különlegessége a karamellás és csokis-mogyorós Gianduja alap, amelyet a vendégek kérésére sós karamellás tücsökkel hintázhatnak meg. Így a cukorszórás helyett egy igazán különleges ízélményben lehet részük!

A rovarokat Attila Csehországból rendeli, és elmondása szerint az ízük leginkább a napraforgómagra emlékeztet.

Ez a csemege még a lángosos fagyimnál is gyorsabban eltűnik! Már újabb adagot kellett rendelnem a tücskökből. Meglep, hogy az emberek mennyire nyitottak az új ízekre. Nemcsak a merész fiatalok kóstolják, hanem az idősebbek is bátran belevágják magukat az új élményekbe.

- osztotta meg a lap munkatársával a híres cukrászmester.

A különleges ízvilág nem idegen Pálfi Attilától. A Vitorlás Fagyizó 28 féle fagylaltja között szerepelt már mentás uborka, hekkes, valamint sajtos-tejfölös lángos fagyi is, ami különdíjat is nyert a Balaton Fagyija versenyen. A Ciripella a 2025-ös versenyre készült, és a zsűri méltatta az egyediséget, valamint a Balatonhoz való kreatív kapcsolódást.

A nyári szezonban újabb meglepetések is várhatók. Pálfi Attila ugyanis nem titkolja: folyamatosan kísérletezik, hogy valami különlegessel lepje meg a vendégeit. Már elkészült a kivi sorbet alapú spenótfagyi, és a nyárra újabb kreációk várhatók.

Ahogy korábban írtuk, idén március elsején megkezdődött a fagyiszezon a Balatonnál és akár ötezer forintba is kerülhet idén a családi fagyizás a Balatonnál. A cukrász egyébként készített már főtt kukoricás fagyit is.

Related posts